De Kwintijn, Amsterdam

De Kwintijn, Amsterdam

Plaats:
Amsterdam

Wijk/ gebied:
Oud-West

Segment:
Vrije sector huursegment (€1175 – €1665 per maand)

Samenwerking met:
Van Wijnen

Opgeleverd/op te leveren:
2015 (De Bilderdijktoren) en 2017 (De Bellamy)

Investering (€):
€37 mln

Kerngegevens:
Aantal woningen: 121
M2: 10.366 (gem. 86 m2)
Huurprijs range: € 1200 – € 1665
M2 kantoor / retail / mix: 204 m2 (2 units daghoreca)

Projectwebsite:
www.bilderdijktoren.nl
www.hurenindebellamy.nl

Binnenstedelijk herstructureringsproject in Amsterdam Oud-West

Altera Vastgoed is sinds begin 2011 betrokken bij dit project. De Kwintijn is een binnenstedelijk herstructureringsproject uit de crisistijd. Het gebied tussen de oude tramremise (beter bekend als De Hallen) en de Bilderdijkkade in Amsterdam-West lag braak na sloop van de oude opstallen en er was weinig animo onder partijen om de herontwikkeling van deze locatie op zich te nemen. Voor de tramremise was het zoveelste plan in de maak, waarvan het nog maar de vraag was of de financiële haalbaarheid kon worden gegarandeerd. Uiteindelijk heeft Van Wijnen in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam, Altera Vastgoed en De Alliantie de ontwikkelopgave ter hand genomen en een plan ontwikkeld bestaande uit ca. 400 woningen (121 vrije sectorhuurwoningen voor Altera, 78 koopwoningen, 76 sociale huurwoningen, 654 ondergrondse parkeerplaatsen en ca. 700 m2 commerciele ruimte).

Min of meer gelijktijdig met de afronding van de contracten voor De Kwintijn fase 1 (bij Altera bekend als het project De Bilderdijktoren) was er een “go” voor de herontwikkeling van de tramremise tot het project De Hallen (naar initiatief van architect André van Stigt). De Hallen waren uiteindelijk enkele maanden voor oplevering van De Kwintijn Fase 1 afgerond en vanaf het eerste moment een doorslaand succes. Het concept van de Foodhallen heeft in meerdere steden navolging gevonden. Het succes van De Hallen heeft bijgedragen aan de placemaking van de Kwintijn, wat van meet af aan een zeer gewild woongebied is.

De Kwintijn kenmerkt zich door een hoge dichtheid, stedelijk karakter, maar tegelijkertijd wonen in de luwte te midden van de reuring van de binnenstad. De woningen zijn ruim, licht, voorzien van riante buitenruimtes en een hoog afwerkingsniveau. Aan de binnenzijde van de blokken zijn ruime en rustige afgesloten binnentuinen gelegen.

Print Friendly, PDF & Email