De Makroon, Amsterdam

By juni 13, 2018Amsterdam, Wonen, Zorg

De Makroon, Amsterdam

Plaats:
Amsterdam
Wijk/ gebied:
Centrum West
Segment:
Woningbouw – middeldure huur
Samenwerking met:
Zorginstelling Stichting Amstelring Groep
De Nijs
De Architekten Cie
Opgeleverd:
Woningen: 15-11-2015
Commercieel: 15-12-2015
Investering (€)
ca. €56.400.00,-

Kerngegevens:

  • 134 levensloopbestendige appartementen
  • Appartementen hebben een gemiddelde oppervlakte van 80 m2, variërend van 60 m2 tot 180 m2
  • Huurprijsrange van € 728,- tot € 3.012,-
  • Gemiddelde huur € 1.336,-
  • 3650 m2 intramurale woonzorgvoorzieningen
  • 1.600 m2 commerciële plint voor ondersteunende functies
  • 179 parkeerplaatsen in ondergelegen parkeergarage
  • Binnentuin
  • Club De Makaron

Toekomstbestendig wonen in het centrum van Amsterdam

De Makroon is een prachtig voorbeeld van de transformatie van zorgvastgoed in de Nederlandse beleggingsmarkt. Oorspronkelijk stond op deze plek aan de grachten in het hart van Amsterdam een oud verzorgings- en verpleeghuis. De locatie is nu volledig getransformeerd tot een aantrekkelijk, modern en duurzaam gebouw met hoogwaardige huurappartementen en zorgvoorzieningen.

De Makroon is gelegen op de hoek van de Marnixstraat en Nieuwe Passeerdersstraat, vlakbij het Leidseplein. Het gebouw heeft 134 levensloopbestendige appartementen, 40 plaatsen voor mensen met een zwaardere intramurale zorgbehoefte en een overdekte parkeergarage. Een deel van de benedenverdieping is verhuurd aan ondersteunende diensten, waaronder een huisarts, een kapper en een fitnesscentrum. Amstelring huurt de 40 zorgplaatsen en verleent zorg- en gemaksdiensten in het gebouw. Bewoners kunnen elkaar ook ontmoeten in de binnentuin en Club de Makaron en genieten van het prachtige uitzicht over het water.

De Makroon is opgenomen in de institutionele beleggingsportefeuille van het Achmea Dutch Healthcare Property Fund, waarin met name pensioenfondsen participeren. Zij hebben een toenemende belangstelling om te beleggen in zorgvastgoed. De Makroon wordt door de participerende fondsen gezien als een prachtige formule om de taak van het zorgdragen van een oudedagspensioen te combineren met aanbieden van een maatschappelijke voorziening voor dezelfde ouderen.

Naar verwachting telt Nederland in 2040 4,5 miljoen 65-plussers (een kwart van de bevolking); nu zijn dat er 2,5 miljoen. In de komende 30 jaar verdrievoudigt bovendien het aantal 80-plussers. De vraag naar eerstelijns- en tweedelijnszorg groeit navenant en er is nu al sprake van een kloof tussen vraag naar en aanbod van zorgvastgoed. De vraag is het hoogst in de grote Nederlandse steden in de Randstad, als gevolg van de urbanisatietrend.

Print Friendly, PDF & Email