De Keizer, Amstelveen

De Keizer, Amstelveen

Plaats:
Amstelveen

Wijk/ gebied
Keizer Karelpark

Segment:
Middenhuurwoningen

Energielabel:
A

Kern gegevens:
Aantal huurwoningen: 103
Oppervlakte / m2: 74 tot 101 m2
Huurprijs: €1.035,- tot €1.600,-

Transformatie van een verouderd en leegstaand kantoorgebouw naar een mix aan woningen die aansluiten op de lokale behoeften

Op de hoek van de Startbaan en de Van der Hooplaan in Amstelveen had Altera een leegstaand kantoorgebouw in de portefeuille. De leegstand was ontstaan in de crisisjaren. In nauwe samenwerking met Gemeente Amstelveen heeft Altera het initiatief genomen het gebouw te transformeren naar een woningcomplex, dat met een goede mix aan appartementen, aansluit op de woonbehoefte in Amstelveen.  In Amstelveen  is er namelijk een groot tekort aan woningen. Vooral 20-ers en 30-ers zijn daarom vaak gedwongen om buiten Amstelveen woonruimte te zoeken.

De circa 42 m meter hoge woontoren huisvest verschillende type appartementen voor met name 20-ers en 30-ers,  maar ook gezinnen en senioren. De 3-kamerappartementen hebben een oppervlak van 75 m2 tot circa 100 m2 , allemaal voorzien van een royaal balkon of een groot dakterras. Voor de realisatie van het wooncomplex is het voormalige kantoorgebouw gesloopt waarbij een belangrijk deel van het beton is gerecycled en gebruikt voor de fundering van het nieuwe woningcomplex.

Print Friendly, PDF & Email