De Startmotor, Rotterdam

De Startmotor, Rotterdam

Plaats:
Rotterdam

Wijk/ gebied
Zuid (Motorstraatgebied, nabij Ahoy)

Segment:
Woningen

Energielabel:
A

Kern gegevens:

566 of 581 woningen (wordt binnenkort bekend), 131 parkeerplaatsen
M2: circa 17.750 m2 GBO
Huurprijs range:  vanaf circa € 635 ,- tot  € 720,- per maand, een enkele woning geliberaliseerd tot € 850,- per maand,
M2 COG: circa 364 VVO restaurant en circa 595 VVO COG

Project website:
www.startmotorwonen.nl

Ruim 550 betaalbare huurwonigen voor jongeren

De Startmotor is gelegen in het Motorstraatgebied, onderdeel van Hart van Zuid. In totaal bestaat De Startmotor uit 566 of 581 woningen (wordt binnenkort bekend), deze zijn onderverdeeld in twee type studio’s en 2-kamer appartementen. De woningen worden grotendeels gereguleerd verhuurd. Tevens is er op de begane grond een (gedeeltelijke) commerciële plint van circa 364 VVO Horeca en circa 595 VVO COG. Daarnaast zijn er circa 720 fietsplekken, 136 bergingen, 131 parkeerplaatsen en 4 geprogrammeerde dakterrassen.

Het gebouw is specifiek ontwikkeld voor de doelgroep starters. Hiermee is zowel in ontwerp en visie, op exploitatie, rekening mee gehouden. Op elke verdieping is een zogenaamde gemeen-schappelijke ruimte met een bepaalt thema, zoals: relax, sport, food, social etc. Er zijn gemeenschappelijke en geprogrammeerde daktuinen, onder andere voor tuinieren, sporten en launchen. Alle bewoners mogen hier gebruik van maken.

Duurzaamheid en gezondheid is ook een belangrijk element in het gebouw. Dit komt niet alleen naar voren uit een lage EPC waarde van  < 0,4, maar in de exploitatie is dit ook een belangrijk onderdeel, zoals gescheiden afval, watertappunten , groene stroom, duurzame materialen etc.

In de Startmotor zal een intensief locatiemanagement gevoerd worden. Dat betekent o.a. dat er een servicemanager aanwezig is voor de bewoners voor alle dagelijkse vragen maar ook om communities binnen De Startmotor te stimuleren.

De Startmotor biedt, met alle services en gemeenschappelijk voorzieningen, een goede thuisbasis voor jongeren.

Print Friendly, PDF & Email