Floor, Amsterdam

Floor, Amsterdam

Plaats:
Amsterdam

Wijk/ gebied
Amsterdam Oost

Segment:
Wonen

Samenwerking met:
Boelens de Gruyter, BAM Wonen

Opgeleverd:
Maart 2018

Investering (€):
€52,3 mio

Kerngegevens:
Aantal woningen: 162
M2: 35 tot 88 m2
Huurprijs range: €825,- – €1.800,-

Woongebouw Floor aan de Wibaustraat in Amsterdam

Het voormalig Jan Bommerhuis aan de Wibautstraat 80 was in het verleden lange tijd het onderkomen van de gemeentelijke dienst Volkshuisvesting en een dependance van de Hogeschool van Amsterdam. Boelens de Gruyter, BAM Wonen en het ASR Dutch Core Residential Fund transformeerden dit naar het moderne wooncomplex Floor met 162 appartementen van 35 tot 88 vierkante meter, geschikt voor diverse doelgroepen.

Het project is in nauwe samenwerking met de omgeving vormgegeven. De bovenste laag van het pand werd gesloopt en er werden drie woonlagen toegevoegd. Het imponerende gebouw kreeg hierdoor een nog indrukwekkender gevelontwerp. Het woongebouw omvat studio’s, twee- en driekamerappartementen, vriendenwoningen voor woningdelers en topappartementen met dakterras. Allen met energielabel A.

Op het gebouw is een polderdak met dakterrassen aangelegd. Het polderdak zorgt ervoor dat regenwater wordt opgeslagen en op een rustig moment wordt afgevoerd. Hierdoor wordt wateroverlast voorkomen en draagt het bij aan een beter leefklimaat in de stad. Bovendien biedt het de bewoners van de topappartementen een heerlijke buitenruimte met een geweldig uitzicht.

De duurzame transformatie van hogeschool naar woongebouw draagt bij aan de leefbaarheid van de stad. De goede samenwerking tussen Boelens de Gruyter, a.s.r. en gemeente Amsterdam maakte het mogelijk om dit project in een kort tijdsbestek te realiseren. De Wibautstraat heeft de afgelopen jaren een compleet nieuw gezicht gekregen en groeit uit tot een populair en bruisend deel van de stad. De Wibautstraat, ook wel ‘Knowlegde Mile’ genoemd, is niet alleen een plek om te werken en te studeren maar ook een enorm populaire plek om te wonen.

Print Friendly, PDF & Email