Het Gastenhuis Vleuten, De Meern

Het Gastenhuis Vleuten, De Meern

Plaats:
De Meern

Categorie:
Zorgvastgoed

Programma:
Aantal woningen: 20 zorgappartementen

Uitvoeringstermijn:
2017

Ontwerp en adviseurs:
Het Gastenhuis

Projectwebsite:
Het Gastenhuis Vleuten.nl

De toekomst is al onder ons

Terwijl de politiek nog worstelt met een systeemverandering in de zorg, en in het bijzonder de verbetering van de dementiezorg, is het nu al gewoon mogelijk. Amvest ontwikkelde met Het Gastenhuis een kleinschalige, liefdevolle zorgformule voor mensen met dementie. De aanpak is lokaal. Zorg dicht om de mensen heen georganiseerd. Zorg aan huis, dagactiviteiten en wonen in Het Gastenhuis zijn één geheel. Het gebouw dat Amvest in De Meern realiseerde, sluit naadloos aan op deze visie. Zo heeft het de uitstraling en sfeer van een stijlvol woonhuis en heeft het terrein een open entree. De nieuwbouw bestaat uit twee woonlagen. Bewoners hebben elk een eigen appartement met badkamer. Twee appartementen zijn geschikt voor paren die samen willen blijven wonen.

 

‘Iedereen is hier gelukkig’

Toen Het Gastenhuis Vleuten voor mensen met dementie openging, stroomden de aanmeldingen binnen. Het prachtige pand biedt een warm thuis aan twintig dementerende mensen. De zorgappartementen waren snel verhuurd en de inschrijvingen blijven binnenkomen. Vooral het mensgerichte zorgconcept, de fijne woonomgeving en de kwaliteit van de zorg spelen daarbij een grote rol. Het Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorgechtpaar. Dit zorgt voor steeds een bekend gezicht voor de bewoners en een persoonlijke band.

 

Een ontwikkeling en belegging van Amvest

Amvest heeft de locatie voor Het Gastenhuis Vleuten verworven, het huis ontwikkeld en laten realiseren. Het Amvest Living & Care Fund (ALCF) is de eigenaar van het vastgoed. Het Gastenhuis huurt het huis van het ALCF. Amvest is een langdurige samenwerking met Het Gastenhuis aangegaan.

Amvest heeft alle expertise in huis om zorgvastgoed te ontwikkelen en te beheren. Door heel Nederland zijn we op zoek naar geschikte nieuwe (ontwikkel)locaties. Van nieuwbouw tot herbestemming.

Print Friendly, PDF & Email