Kalverstraat 55-59, Amsterdam

Kalverstraat 55-59, Amsterdam

Plaats:
Amsterdam

Wijk/ gebied
Centrum

Segment:
Retail

Op te leveren:
Eind 2019

 

Lego in the High Street – een nieuwe gevel en van 3 naar 2 grotere winkels

De flagshipstore van LEGO Group wordt gehuisvest in een gedeelte van de herontwikkeling van de winkelpanden aan de Kalverstraat 55-59. De herontwikkeling betreft het samenvoegen en vergroten van drie winkelpanden tot twee grotere winkels. Naast de samenvoeging wordt er een nieuwe, bijzondere gevel gerealiseerd, naar ontwerp van Rijnboutt Architecten. Deze gevel is geïnspireerd op de oorspronkelijke gevel uit 1906. De Amsterdamse flagshipstore van de LEGO Group opent in het najaar met een groot openingsfeest en verschillende acties.

Marco Capone, General Manager LEGO Benelux: “We zijn blij met de komst van de flagshipstore van het LEGO merk in de Kalverstraat waarin we de best mogelijke ervaring van LEGO producten kunnen bieden. Het is een belangrijke stap voor ons en de Nederlandse speelgoedmarkt.”

Edwin van de Woestijne, Fund Director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Het LEGO merk is al meerdere generaties één van de populairste speelgoedmerken. Jaren geleden bouwde ik met stenen van LEGO mijn eerste winkelcentrum. Ik ben trots dat wij de LEGO Group nu als huurder kunnen verwelkomen op deze toplocatie. De LEGO Group heeft met liefde voor hun merk en de locatie een prachtig ontwerp gemaakt. Dit is zeker een aanwinst voor de binnenstad van Amsterdam.”

Wat kun je bij de nieuwe winkel van de LEGO Group doen?
Bouwtalenten van alle leeftijden kunnen zich in de nieuwe winkel laten inspireren en vermaken met de talloze speelmogelijkheden. Of je nu 2 of 92 bent, er is altijd wel iets om enthousiast over te worden. In de gloednieuwe winkel van het LEGO merk komen een reeks van innovaties en verschillende bouwmogelijkheden met een knipoog naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Zo is er een mozaïek maker die een foto van je gezicht omzet in een mozaïek van stenen van LEGO . Met de digitale box kun je elke doos van LEGO scannen waardoor het model tot leven komt in 3D.

a.s.r. real estate is bij deze huurovereenkomst geadviseerd door Engelvast Makelaars. De LEGO Group werd vertegenwoordigd door Cushman & Wakefield.

Print Friendly, PDF & Email