Nowadays, Amsterdam

Nowadays Amsterdam

Plaats:
Amsterdam

Wijk/ gebied:
Damrak/Nieuwendijk, Centrum

Segment:
Experience, Retail

Samenwerking met:
op Vastgoed, Gemeente Amsterdam

Opgeleverd/ op te leveren:
December 2016

Kerngegevens:

  • 500 m2 aan nieuw winkelvastgoed
  • 57140 gemiddelde dagelijkse bezoekersaantallen
  • Het kunstwerk Oersoep in de Beurspassage opgeleverd

De transformatie van de Beurspassage en oude kantoorpanden in Amsterdam naar geschikte winkelruimte voor internationale retailers

Nowadays is één van de grootste binnenstedelijke retail herontwikkelingen van dit decennium in Nederland. Het project was een technisch zeer uitdagende renovatie en een ingrijpende ontwikkeling van nieuw winkelvastgoed in het drukste winkelgebied van Nederland, tussen Amsterdam Centraal en Dam. Het project Nowadays is gestart vanuit de ambitie om door middel van een ingrijpende herontwikkeling twee dominante, maar kwalitatief laagwaardige en verouderde gebouwen ‘terug te geven aan de stad’. Tezamen met de inspanningen van de gemeente Amsterdam heeft de realisatie van Nowadays een sterke bijdrage geleverd aan de transformatie van het Damrak naar een aantrekkelijke entree van de stad.

De verouderde panden aan het Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 werden getransformeerd naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers, zoals Zara, JD Sports en C&A en Primark, die hier hun flagship stores vestigden. In totaal is er 27.500 m2 aan nieuw, winkelgebied opgeleverd met respect voor de historische context. De Beurspassage en het kunstwerk Oersoep, die het Damrak met de Nieuwendijk verbindt, zijn de blikvanger van het project en vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling.

Print Friendly, PDF & Email