Rijntoren WTC, Arnhem

Rijntoren WTC, Arnhem

Plaats:
Arnhem

Wijk/ gebied
Stationsgebied

Segment:
Kantoren

Opgeleverd:
2003

Energielabel:
A

Cijfer huurderstevredenheid:
8

In samenwerking met:
Pensioenfonds Metaal en Techniek

Kern gegevens:
M2 commerciele ruimte: 10.800m2

De Rijntoren en zijn broertje de Parktoren zijn twee beeldbepalende kantoorgebouwen die onderdeel uitmaken van het vernieuwde Arnhem Centraal Station.

De Rijntoren en zijn broertje de Parktoren zijn twee beeldbepalende kantoorgebouwen die onderdeel uitmaken van het vernieuwde Arnhem Centraal Station. De namen Parktoren en Rijntoren zijn afgeleid van de kleur van de gebouwen: de Parktoren is groen (net zoals het Arnhemse Sonsbeekpark) en de Rijntoren is blauw (net zoals de door Arnhem stromende Rijn).

In de Rijntoren zit onder andere het WTC van Arnhem-Nijmegen. Het WTC kun je zien als een organisatie van ondernemers die vanuit hetzelfde kantoor werken aan een wereldwijd zakelijk netwerk. Het gaat met name om bedrijven die internationaal actief zijn. Die samenwerking van verschillende bedrijven vanuit een centrum moet de internationale handel bevorderen en zet in dit geval Arnhem op de kaart.

Beide torens zijn beeldbepalend voor de skyline van Arnhem. Bovendien zorgen de beide torens voor een mooi contrast tussen oud en nieuw bouw.

Print Friendly, PDF & Email