SPOT, Amsterdam

SPOT, Amsterdam

Plaats:
Amsterdam Zuidoost

Wijk/ gebied
Amstel lll

Segment:
Woningen

Energielabel:
Ambitie is BENG

Opgelevering:
2022

In samenwerking met:
COD-Duger

Kern gegevens:
Aantal woningen: 816, waarvan 108 sociaal – 520 middelhuur – 188 vrije sector
Huurprijs range: €700 tot €1.800,-
M2 mixed-use: 14.000 m2 kantoor en 4.000m2 voorzieningen

Project website:
https://spotamsterdam.nl/

In Amsterdam-Zuidoost wordt een hoogstedelijk gemengd woonmilieu ontwikkeld met ruim 1.000 woningen, waarvan 816 huurwoningen in de sociale, midden segment en vrije sector, met bijpassende voorzieningen.

In herontwikkeling project SPOT maken oude kantoren plaats voor een “mixed used” woon en werkgebied te Amsterdam Zuid-Oost. Verkoper is de ontwikkelcombinatie COD en DUQER. Met name de afspraken met betrekking tot de huurwoningen in het middensegment – die gebaseerd zijn op gemeentelijk beleid – zijn in SPOT kader opvallend (25 jaar, aanvangshuur+CPI), en passen binnen de tijdsgeest en de politieke discussie over de huisvesting van de middenklasse in grote steden.

Het Amstel III en Arena gebied in Amsterdam ZO staan aan de vooravond om te transformeren naar een dynamische en hoogstedelijke leefomgeving waarbij de functiemenging van wonen, werken en ontspanning samen met de uitstekende bereikbaarheid per OV en per auto het fundament vormen voor een aantrekkelijk multifunctioneel leefgebied. Met de SPOT gebiedsbelegging verwacht Amvest in lijn met het strategisch beleid invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkeling, kwaliteit en management van dit gebied. De beoogde doelgroep zal zich aangesproken voelen door de betaalbaarheid van de woningen, de voorzieningen in de directe omgeving en de nabijheid en goede bereikbaarheid per OV van het centrum van Amsterdam.

Print Friendly, PDF & Email