Toolenburg, Hoofddorp

Toolenburg, Hoofddorp

Plaats:
Hoofddorp

Wijk/ gebied
Woonwijk Toolenburg

Segment:
Winkels

Energielabel:
A

Kern gegevens:
Oppervlakte / m2: 8.000 m2
Opgeleverd in 1992, gerenoveerd in 2016

Project website:
www.toolenburg.nl/

Een convenience winkelcentrum gefocust op dagelijkse boodschappen

Toolenburg is een convenience winkelcentrum, dit betekent dat de focus van deze asset ligt op het faciliteren van dagelijkse behoeften van consumenten. Denk hierbij aan dagelijkse bestedingen zoals voeding, huishoudelijke producten, dagelijkse verzorging en textiel.

Convenience winkelcentra zijn minder conjunctuurgevoelig dan andere winkelcentra en kunnen daarom worden gezien als een stabiele lange termijn belegging. Bovendien zijn de bestedingen bij convenience winkelen minder gevoelig voor online kanalen. Ook hebben deze winkelcentra een sterk sociaal-maatschappelijke functie: er zijn voor de consument meerdere redenen om wekelijks het winkelcentrum te bezoeken. Zeker nu de vergrijzing doorzet zijn convenience winkelcentra daarom goed gepositioneerd.

Winkelcentrum Toolenburg ligt in Hoofddorp en de omvang van het centrum is zorgvuldig afgestemd op het verzorgingsgebied. Het centrum huisvest onder andere twee supermarketen en diverse lokale ondernemers die dagverse producten aanbieden. In 2016 is het winkelcentrum volledig gerenoveerd, wat onder andere heeft geleid tot een duurzaam energielabel A.

Print Friendly, PDF & Email