Van ’t Hofflaan, Amsterdam

By april 16, 2018Amsterdam, Wonen, Zorg

Van ’t Hofflaan, Amsterdam

Plaats:
Amsterdam-Oost

Wijk/ gebied:
Watergraafsmeer

Categorie:
Intramurale (zware) dementiezorg

Samenwerking met:
AIG Careconcepts
Stichting Amsta

Opgeleverd:
2015

Kerngegevens:
Herontwikkeling van het voormalige Ingenhouszhof

  • 3.500 m2
  • 11 wooneenheden
  • 66 bewoners die psychogeriatrische zorg (ZZP 5+) nodig hebben
  • Looptijd contract: 20 jaar

Betaalbaar verzorgd wonen

De verkoop en terughuur van de Van ’t Hofflaan maken het voor de doelgroep van ouderen met dementie in Watergraafsmeer mogelijk om in hun eigen buurt de benodigde zware zorg te ontvangen. Stichting Amsta kan door deze constructie ook op lange termijn kwalitatief hoogwaardige zorg blijven bieden in dit stadsdeel.

Op deze locatie exploiteert Amsta de zorgstudio’s voor senioren met dementie. Het is een vorm van beschermd wonen. Deze 66 zorgstudio’s bieden door hun kleinschalige opzet (zes bewoners) een vervanging voor de gezinssituatie.

Bouwinvest hecht veel belang aan het hergebruik van bestaande gebouwen. Dat lukte in Watergraafsmeer door samen met de ontwikkelaar slimme (technische) keuzes te maken. Zo werd decentrale koeling toegepast. Dat maakte het mogelijk in ruimtes met een te lage plafondhoogte extra leidingen achterwege te laten. Deze en andere aanpassingen resulteerden in een energielabel A.

Van ‘t Hofflaan is het resultaat van een samenwerking tussen ontwikkelaar, institutioneel belegger en zorgaanbieder. AIG Careconcepts uit Arnhem is de initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project. Bouwinvest Healthcare Funds is de eigenaar van het nieuwe pand en de huurder is Stichting Amsta.

Print Friendly, PDF & Email