Westpolderhuis, Berkel en Rodenrijs

Westpolderhuis, Berkel en Rodenrijs

Plaats:
Berkel en Rodenrijs

Wijk / Gebied:
De Gouden Buurten

Categorie:
Zorgvastgoed

Programma:
Aantal woningen: 20

Uitvoeringstermijn:
2016

Ontwerp en adviseurs:
Dagelijks Leven

Projectwebsite:
Dagelijks Leven – Het Westpolderhuis

Speciale zorg, fijn wonen voor iedereen

Een grote maatschappelijke uitdaging is het tekort aan woningen en zorg voor de ouder wordende bevolking in Nederland. Amvest investeert in zorgwoningen voor ouderen in heel Nederland. Daarbij richten we ons op wonen en leven voor ouderen met een zwaardere zorgindicatie. Die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Amvest werkt hiervoor langdurig samen met vaste zorgpartners. Met hen creëren we vernieuwende, kleinschalige woonformules met een vastomlijnd concept. Altijd met een duidelijke focus op de eindklant. Met persoonlijke aandacht, hoogwaardige zorg en dienstverlening. Zoals Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs.

 

 

Gewoon net als thuis

Grenzend aan natuurgebied de Groenzoom en vlakbij het centrum van Berkel en Rodenrijs creëerde Amvest Het Westpolderhuis. Hier biedt Dagelijks Leven mensen met geheugenverlies een veilige en vertrouwde omgeving. Begeleid door 24-uurs gespecialiseerde zorg. In het huis bevinden zich 20 studio’s met zit-/slaapkamer en eigen badkamer. Deze kunnen zoveel mogelijk naar eigen wens ingericht worden. Bewoners treffen elkaar in de twee woonkamers of de speciaal voor de doelgroep aangelegde tuin. Ook is er een ruimte voor dagbesteding, een logeerstudio en een keuken. Dankzij de mooie, doordachte architectuur voelen bewoners zich al snel thuis. Het Westpolderhuis is betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Ook met alleen een AOW.

 

Integraal onderdeel van de wijk

Het Westpolderhuis is een integraal onderdeel van de door Amvest ontwikkelde nieuwbouwwijk De Gouden Buurten. In een vroeg stadium is de wijk geïnformeerd over de planvorming. Bij de aanvraag voor de omgevingsvergunning is samen met de gemeente een informatieavond voor direct omwonenden georganiseerd. Ook op andere fronten wordt de verbinding gezocht. Door gebruik te maken van de lokale middenstand (boodschappen, klusjes, etc.) en relaties te leggen met maatschappelijke instellingen en scholen in de directe omgeving.

 

Ontwikkeling en belegging van Amvest

Amvest heeft het Westpolderhuis voor Dagelijks Leven ontwikkeld en laten realiseren. Het Amvest Living & Care Fund (ALCF) is de eigenaar van het vastgoed. Dagelijks Leven huurt het huis van het ALCF. Amvest is een langdurig partnership met Dagelijks Leven aangegaan.

Amvest heeft alle expertise in huis om zorgvastgoed te ontwikkelen en te beheren. Door heel Nederland zijn we op zoek naar geschikte nieuwe (ontwikkel)locaties. Van nieuwbouw tot herbestemming.

Print Friendly, PDF & Email