Wonderwoods, Utrecht

Wonderwoords, Utrecht

Plaats:
Utrecht

Wijk/ gebied
Beurskwartier (Jaarbeursterrein)

Segment:
Kantoren/Middenhuur (woningen)

Op te leveren:
2023

Kerngegevens:
M2 kantoor / retail / mix
Circa 12.750 m2 kantoorruimte
Circa 500 m2 LFA amenities
Circa 2.285.m2 PlayLab
Parkeergarage met 160 parkeerplaatsen

Aantal huurwoningen:248
M2: 47 m2 tot 138 m2
Totaal: 18.100 m²
Huurprijs range: 890 -2200 (circa 60% onder de 1200)

Projectenwebsite:
www.wonderwoods.com

Wonderwoods een verticaal bos midden in de stad Utrecht

Wonderwoods is gelegen in het Healthy Urban Quarter op loopafstand van het Centraal Station van Utrecht. Voor de invulling van het voormalig terrein van de Jaarbeurs formuleerde de gemeente Utrecht hoge ambities op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Het terughalen van de natuur in de stad met als doel een gezond stedelijk leven.

Het groene multifunctionele plan Wonderwoods voldoet aan deze ambitie met twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De hoogste toren, ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti, is een verticaal bos met beplanting op de balkons en aan de gevel. De toren van MVSA Architects heeft kenmerkende rondingen en eveneens veel groen. Het kantoorconcept wordt gekenmerkt door transparantie, licht, lucht en groen. Iedere kantoorverdieping heeft een eigen groene ‘buitenruimte’. Daarnaast is er een daktuin en groot atrium.

De bomen en planten op, in en rond de torens nemen CO2 op en geven er zuurstof voor terug. De lucht wordt natuurlijk gezuiverd waardoor de luchtkwaliteit verbetert en het groen draagt bij aan de verbetering van de biodiversiteit. Bovendien dempen de bomen het stadsgeluid en hebben ze een gunstig effect op het energieverbruik door beperking van de directe zoninstraling.

a.s.r. real estate kocht namens het ASR Dutch Mobility Office Fund het nog te bouwen kantoor Wonderwoods, de onderliggende parkeergarage en het Artscience Museum Playlab.

Namens het ASR Dutch Core Residential Fund werden 254 appartementen een gym en het restaurant op de zevende verdieping gekocht. In samenspraak met de gemeente Utrecht wil het ASR Dutch Core Residential Fund inzetten op de betaalbaarheid van de vrije sector huurwoningen en een zo groot mogelijke doelgroep bereiken. De bandbreedte van de huren zal waarschijnlijk liggen tussen 890 en 2.200 euro, waarbij verwacht wordt dat circa 60 procent een huurprijs van onder de 1.200 euro zal krijgen. Daarnaast werden met de gemeente Utrecht afspraken gemaakt over de daktuin als onderdeel van de parkenzone, het groenbeheerplan (continuïteit van groene uitstraling) en fietsenbergingen.

ArtScience Museum Playlab

De publieksfunctie Playlab, biedt een beleving op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst voor jong en oud. Het wordt een lab voor interdisciplinaire samenwerking, waar wetenschappers en kunstenaars samen experimenteren met nieuwe technologieën en toepassingen.

Wonderwoods
Wonderwoods ligt in het Beurskwartier, op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad van Utrecht. Het totale project bestaat uit koop- en huurwoningen, kantoren, een ruime centrale fietsenstalling, een ondergrondse parkeergarage, gezonde horeca, een ArtSience Museum Playlab, gym en commerciële functies op de begane grond.

Wonderwoods Development B.V. is een samenwerkingsverband tussen G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten.

Print Friendly, PDF & Email