WTC Utrecht, Utrecht

WTC Utrecht

Plaats:
Utrecht

Wijk/ gebied
Centrum

Segment:
Kantoor

Huurderstevredenheid:
Kingsley Survey 3.17

Samenwerking:
BAM Bouw en Techniek, en MVSA Architecten

Opgeleverd:
2018

Kerngegevens:
ca.28.000 m2; 14 kantoorverdiepingen en 4 verdiepingen met voorzieningen incl. horeca, retail, meetingcenter en fietsenstalling

Projectwebsite
www.wtcutrecht.nl

Modern, gezond en duurzaam werken

WTC Utrecht is gebouwd op een van de meest centrale locaties in Nederland direct naast Utrecht Centraal Station. Het gebouw omvat ca. 29.000 m2 v.v.o. kantoorruimte verspreid over 19 verdiepingen en biedt zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken inclusief voorzieningen zoals horeca, een bemande receptie, fietsenstalling, courtesy bikes, een bedrijfsrestaurant en een meeting center op de onderste vier verdiepingen.

WTC Utrecht biedt hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten die zowel voor huurders in het gebouw als voor het publiek. Op de begane grond en de eerste verdieping is een eigentijds grand café genaamd METRO City Kitchen van bijna 1.000 m2. Op de eerste verdieping is een fietsenstalling met plaats voor ca. 900 fietsen, waar gebruik gemaakt kan worden van de courtesy bikes. Op de tweede verdieping is een bemande receptie en een modern Business & Conference Center dat wordt geëxploiteerd door The Office Operators en op de derde verdieping wordt een stijlvol bedrijfsrestaurant geëxploiteerd door Vermaat Catering.

WTC Utrecht is het eerste grote kantoorgebouw in Nederland dat een WELL Building Standard certificaat, een certificaat dat zich richt op de gezondheid en het welzijn van mensen in gebouwen, heeft ontvangen. Tevens heeft het gebouw een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat gekregen, de hoogste kwalitatieve beoordeling om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. In de realisatie van WTC Utrecht is er in een partnerschap samengewerkt met de gemeente Utrecht. Partijen hebben de handen ineengeslagen om van het stationsgebied een ontmoetingsplek te maken voor iedereen die wil reizen, winkelen, wonen, werken en ontspannen in de dynamiek van het hart van Nederland.

Print Friendly, PDF & Email